Prakalba skaitytojui

    Paslaptis - tai neatsakytas klausimas, nepaaiškinamas reiškinys arba bet kuris įvykis, neturintis logiško paaiškinimo. Mūsų gyvenime paslapčių esama visada, tad paslapys yra kaip druska maiste - suteikia gyvenimui skonio. Gyvenimas be paslapčių dažniausiai yra nuobodus - o kaipgi kitaip, jei viskas aišku ir žinoma, viskas paaiškinama ir suprantama? Todėl žmogui būdingas paslapties ilgesys. Tos paslaptys įvairiausios: neatskleistos mokslo žinios, neatsakyti klausimai iš žmonijos įstorijos, nepaaiškinami gamtos fenomenai ir taip toliau. Laikui bėgant vienos paslaptys išaiškėja, bet visada atsiranda kitų, naujų - tai neišvengiamas pažinimo kaip proceso vystymosi rezultatas.

     Kodėl blogo pavadinime prie žodžio "Paslaptys" atsirado žodeliukas "Pseudo" ("Netikros")? Su masinės informacijos priemonių atsiradimu, minios dėmesiui patraukti žurnalistai pradėjo kurti "antis" - nebūtas įstorijas. Šiuo metu gyvename skaitmeninių informacinių terpių (medijų)laiku, tad galime naudotis prieinamais informacijos resursais visame pasaulyje Interneto pagalba. Tačiau patikrinti informacijos tikrumą internete dažnai gali būti kebloka, nebent informacijos šaltinis būtų labai patikimas, o taip būna ne visada. Todėl kartais paslaptinga istorija su neatsakytais klausimais gali pasirodyti esanti ne tokia jau paslaptinga, o blogiausiu atveju net ir būti falsifikacija. Apie pseudopaslaptis dažnai verda ginčai, pateikinėjami įvarūs argumentai (ne visada korektiški), atsiranda skeptikai ir entuziastai... Nemažai paslapčių, ir pseudo ir ne, aptarinėjama interneto forumuose, bloguose ir dedikuotose svetainėse. 

    Šiame bloge bus daugiau skepticizmo nei entuziazmo 😀 Čia laikas nuo laiko pasirodys įrašai, nusakantys ir išreiškiantys autoriaus ASMENINĘ nuomonę apie kai kurias paslaptis, aptarinėjamas internete. Nepretenduoju į visažinystę - tiesiog bus bandymų pažvelgti į paslaptingus įvykius iš realisto pozicijų. Kaip tas seksis - spręsti jums, mieli skaitytojai.

Komentarai

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Voyničiaus manuskriptas

Somertono žmogus

D'Agapeyeff'o šifras